Zoeken
Plan Tij doorsteken van dijk in Dordrecht

 DORDRECHT – Bewoners van Plan Tij, het nieuwbouwproject langs de Noordendijk in Dordrecht, zijn zeer te spreken over de komst van het water, afgelopen weekeinde.

 

 

Vrijdag werd de dijk tussen de nieuwbouw en de Vlij doorgebroken. Het zonovergoten weekeinde zorgde ervoor dat veel bewoners én nieuwsgierigen met een bootje de plas opgingen. ,,Het is geweldig, maar we hebben er dan ook lang op moeten wachten,” zegt Gert van der Weijde, die sinds vorig jaar augustus woont in Plan Tij. Afgelopen maanden lag zijn boot opgeslagen in de wijk De Staart, maar nu kon de langverwachte tewaterlating eindelijk plaatsvinden. ,,En de boot zat vol hoor,” zegt hij lachend. ,,We zijn er als bewoners erg blij mee. De drukte op het water geeft ook veel gezelligheid.”

Buurman Simon van Kranenburg vindt het wonen in Plan Tij ‘geweldig’ nu het water door de wijk stroomt. ,,Dit geeft me een Center Parcs-gevoel. En als straks de begroeiing klaar is, wordt Plan Tij een oase van rust. Daar hebben we het huis destijds ook voor gekocht.”
Zelf is de Dordtenaar nog niet het water op geweest, zijn boot is nog niet helemaal in gereedheid gebracht. ,,In mei, dan kun je me hier zien varen,” verwacht hij.

Ook bewoner P. Adamse moet nog even geduld hebben. ,,Ik heb een zeiljacht waarvan de diepgang 1,85 meter is. Daar kan ik nu nog niet mee varen. Maar dat geeft niet, het ziet er nu al geweldig uit en ik wacht nog wel even. We hebben er immers al zo lang op moeten wachten, wat zijn dan die extra paar dagen op een mensenleven.”