Opening speelbos De Elzen in de Dordtse Biesbosch

Het speelbos De Elzen in de Dordtse Biesbosch werdt op woensdag 15 april officieel geopend door wethouder Dion van Steensel van Milieu. Het speelbos is in samenwerking met Staatsbosbeheer tot stand gekomen en maakt onderdeel uit van de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Bij de opening zijn tevens aanwezig, de winnares van de ontwerpwedstrijd Chelsea Dielessen en Mascha Brouwer, districtshoofd Benedenrivieren van Staatsbosbeheer.

De ontwerper, Cees Bakker, heeft op aanwijzing van twintig leerlingen van diverse Dordtse basisscholen de inrichting vormgegeven. Dit resulteert in onder andere een negentig meter lange tunnel van wilgentakken die een doolhof vormen, trekvlotjes, een klimboom en materiaal om boomhutten te bouwen.

Het concept van een speelbos past prima in het idee om het gebied van de Nieuwe Dordtse Biesbosch, waar mogelijk, een nieuwe bestemming voor recreatie te geven. Op deze manier wordt de pracht van het unieke half-open en half-drassige natuurgebied voor iedereen zichtbaar en toegankelijk gemaakt.