Lotte van den Berg zoekt spelers uit Dordrecht

In juli presenteert het nieuwe, in Dordrecht gevestigde kunstenaarsinitiatief OMSK zich aan de stad. Artistiek leider Lotte van den Berg is op zoek naar bewoners die mee willen spelen. Op vrijdag 10 april vindt een onaangekondigde openbare casting plaats op de markt in het centrum.

 

OMSK TE DORDT

De machinekamer van het Energiehuis in Dordrecht is sinds 1 januari 2009 thuishaven en uitvalsbasis van OMSK: een nieuw, internationaal georiënteerd kunstenaarsinitiatief, onder artistieke leiding van Lotte van den Berg. Vanuit hier werkt een diverse groep kunstenaars aan verkenningen, projecten en voorstellingen op tal van plekken in de stad. OMSK leert haar thuishaven kennen door er juist te verdwalen en laat zich daarbij leiden door de verhalen en ontmoetingen die de stad zelf aanreikt.

72 MENSEN UIT DORDRECHT IN DE HOOFDROL
Geïnspireerd door de bewoners van Dordrecht maakt Lotte van den Berg bij OMSK een voorstelling, samen met 72 mensen uit de stad. Een beeldende voorstelling die van 1 t/m 12 juli in het de machinekamer van het Energiehuis te zien zal zijn.

OMSK zoekt mensen uit Dordrecht die in deze voorstelling willen meespelen. Jong en oud, met allerlei achtergronden.
Theaterervaring is GEEN vereiste.

LOTTE VAN DEN BERG
Lotte van den Berg ontwikkelt zeer diverse voorstellingen en projecten, dicht op de huid van mens en samenleving. Zo maakt ze o.a. Het Blauwe Uur (Theater Artemis) en Braakland (Compagnie Dakar). Ze ontvangt de Erik Vosprijs voor Ik zou mezelf willen weggeven, maar ik weet niet aan wie (2004, Huis aan de Amstel) en de Charlotte Köhler Prijs voor Begijnenstraat 42 (2005, het Toneelhuis), een uniek locatieproject in de Antwerpse gevangenis. In 2006 nodigt Guy Cassiers haar uit om vast bij het Toneelhuis te komen werken, waar ze verschillende producties maakt: Stillen (2006), Gerucht (2007) en Winterverblijf (2007). In 2008 wordt ze gevraagd om naar Dordrecht te komen, waar ze samen met o.a. enkele oud-medewerkers van Dogtroep het traject OMSK start.

REPETITIES
In mei en juni 2009 wordt er gerepeteerd.
Het is de bedoeling dat deelnemers minimaal 2 repetities per week aanwezig zijn.
Belangstellenden kunnen zich melden via productie@omsk.nl
of 078 – 614 87 78