Konijnenentspreekuur Dierenziekenhuis Dordrecht

Het voorjaar staat weer voor de deur! Fijn voor ons, maar voor uw konijn betekent dat een zeker risico. Er bestaan namelijk 2 konijnenziektes die voornamelijk voorkomen in de zomer, bij buiten- en binnenkonijnen! Dit zijn de myxomatose en de VHD of bloedingsziekte. Beide ziektes hebben meestal een fatale afloop. De beste preventie is vaccinatie.

 


De enting voor VHD hoeft maar 1 keer per jaar gegeven te worden. Helaas is de werking van het myxomatose-vaccin geen jaar gegarandeerd en zal daarom vaker gegeven moeten worden. Myxomatose wordt overgebracht door stekende insecten en direct contact. Daarom raden wij aan om de eerste enting tegen myxomatose te geven als de eerste muggen weer komen en een herhalingsenting te geven halverwege de zomer.

Dit jaar willen wij konijnenentspreekuren organiseren. Tijdens deze spreekuren kunnen wij u dan korting geven op de konijnenentingen.
Normaal kost een myxomatose-enting 22.50 euro, een combinatie van myxomatose en VHD 36.50 euro.

Op het konijnenentspreekuur kunnen wij de myxomatose-enting aanbieden voor 15 euro en de combinatie van beide voor 22.50 euro.
Hierbij inbegrepen zit uiteraard een algemeen onderzoek, inclusief gebitsinspectie. Voor verdere onderzoeken i.v.m. andere gezondheidsproblemen kunnen extra kosten gerekend worden.