ns-stadspolders-001_formaat-wijzigen.jpgNieuwe aanleg spoorlijn Stadspolders Dordrecht

Locatie
Het traject tussen Dordrecht en Dordrecht Stadspolders wordt tweesporig. Het bestaande station in de wijk Stadspolders wordt daarom omgebouwd tot een dubbelsporig station met twee zijperrons. Het huidige spoor ligt op een zeven meter hoge dijk en is te bereiken met een trap of hellingbaan.

Perron
Het bestaande perron schuift verder naar het noorden op en het nieuwe spoor komt op de plek van het huidige perron. Beide perrons zijn te bereiken via een trap en een hellingbaan. Aan de zuidkant wordt een nieuw perron gebouwd. Op de perrons komt de herkenbare stijl van de MerwedeLingelijn terug en op ieder perron komen twaalf zitplaatsen op het perron, waarvan zes in een overdekte wachtruimte.

Sociale veiligheid
Om de reizigers een gevoel van sociale veiligheid te geven liggen de perrons tegenover elkaar. De wachtruimtes zijn transparant. Om in de tunnel het gevoel van veiligheid te verbeteren, worden vides ingebouwd. Het huidige loket verdwijnt, waardoor aan de noordzijde een vide kan komen. De begroeiing op de noordelijke spoordijk zal worden uitgedund om de sociale veiligheid te verbeteren.

Voorplein
Op het bestaande stationsplein bevinden zich stationsgerelateerde voorzieningen en een horecagelegenheid. Het voorplein aan de noordzijde wordt op kleine punten aangepast door de gemeente en is gereed bij de oplevering van de halte. Aan de zuidkant van de halte komt een nieuwe trap naar het nieuwe perron.

Bron Prorail