Viering nationale Boomfeestdag Dordrecht

Leerlingen van de basisscholen Pius X en de Prins Bernhardschool planten deze woensdag, Nationale Boomfeestdag, elzen en magnolia’s aan de Frans Lebretlaan.
Spaar de Bomen
Stadsbeheer organiseert elk jaar deze groenfeestdag samen met Weizigt Natuur- en Milieucentrum. Het thema is dit jaar ‘Spaar de bomen’. De organisatie koos dit jaar voor de Frans Lebretlaan, omdat door de kastanjeboomziekte een groot aantal kastanjebomen is gesneuveld. De elzen en magnolia’s vervangen deze bomen. Op de Boomfeestdag plantten de kinderen elzen langs de straat en magnolia’s in de middenberm. De magnolia’s bloeien in het vroege voorjaar. De elzen bloeien vaak al in februari met hun sierlijke mannelijke katjes. De vrouwelijke bloemen groeien uit tot de bekende elzenproppen, die in het najaar en in de winter verschillende vogelsoorten van voedsel voorzien. Het straatbeeld wordt door bomen te planten kleuriger en ook voor vogels aantrekkelijk.
Bomenwakers
De 53ste Nationale Boomfeestdag staat vooral in het teken van de bomen in de stad. Juist deze bomen verdienen bescherming, zo stelt de Stichting Nationale Boomfeestdag. Kinderen worden daarom opgeroepen om de “bomenwakers” van de gemeente te worden.