Zoeken
Wat is de mooiste kerk van Zuid-Holland?

genomineerd in verkiezing NCRV’s plaza:
Kerken in Berkel en Rodenrijs, Rhoon en Dordrecht

 

 

Welke kerk in is de mooiste van de provincie en maakt op Eerste Pinksterdag kans op de titel De mooiste kerk van Nederland? Het NCRV Radio 2-programma Plaza is sinds 1 maart op zoek naar de mooiste kerk van Nederland. Welke kerk heeft de meest bijzondere architectuur, herbergt het kleurrijkste glas-in-lood raam of huisvest het allermooiste orgel? Kortom, welke kerk mag zich De mooiste kerk van Nederland noemen.

 

De afgelopen weken zijn meer dan honderd kerken genomineerd door enthousiaste Nederlanders. De drie genomineerde kerken in Zuid-Holland zijn: Dorpskerk in Rhoon, Onze Lieve Vrouwekerk in Dordrecht en Onze Lieve Vrouwe Geboortekerk in Berkel en Rodenrijs.

 

Stemmen op de genomineerden kan via Plaza.ncrv.nl. In de uitzending van zondag 1 maart, net na achten, wordt de winnende kerk van Zuid-Holland bekendgemaakt.

 

In elke zondagse uitzending van Plaza wordt twaalf weken lang de provinciale winnaar bekendgemaakt. Vanaf 24 mei kunnen luisteraars stemmen op deze twaalf provinciale winnaars. Uit de drie kerken met de meeste stemmen kiest de jury, met hierin onder andere NCRV-radiopresentator Yko van de Goot en Door Jelsma van de Taskforce Behoud Kerkgebouwen, in de uitzending op Eerste Pinksterdag, de winnaar van De verkiezing van de mooiste kerk van Nederland.