Zoeken
Borden wijzen trucks veilige parkeerplek

ALBLASSERDAM – Minister Camiel Eurlings neemt zaterdag 21 maart de borden in gebruik die truckers op de A15 wijzen op de mogelijkheid om hun vrachtwagen veilig te parkeren bij Truckparking Nieuwland.

 

 

Daar kunnen de vrachtwagenchauffeurs sinds 2006 hun wagen parkeren op een omheind terrein op bedrijventerrein Nieuwland in Alblasserdam. Het bedrijf Maat speelt hiermee in op de grote hoeveelheid diefstallen van en uit trucks langs de Europese wegen.

De borden staan sinds vorige week langs de snelweg en in de bebouwde kom van Alblasserdam.

Manager Marco Plaisier is blij dat de borden er eindelijk zijn gekomen. Het heeft heel wat voeten in aarde gehad omdat ze aanvankelijk niet voorkwamen in de richtlijnen voor bewegwijzering en Rijkswaterstaat ze daarom niet wilde neerzetten. Plaisier stelt dat de borden nog niet tot een grotere belangstelling heeft geleid.
De doelgroep weet nog niet wat de borden betekenen,aldus Plaisier. Maat begint rond de officiële ingebruikneming een publiciteitscampagne om truckers uit te leggen wat de borden beduiden.

Truckparking Nieuwland biedt plaats aan 85 bedrijfs- en vrachtauto’s. Het met camera’s beveiligde terrein is toegankelijk met een persoonsgebonden smartcard. Er is een aparte ruimte om fietsen, brommers en personenauto’s te parkeren. De truckers kunnen er koffie en frisdrank krijgen, ze kunnen er internetten en er zijn toiletten en douches.

Minister Eurlings (Verkeer en waterstaat) is de tweede minister die in korte tijd een bezoek brengt aan Alblasserdam. Vorige maand nog was zijn partijgenoot Donner van Sociale Zaken bij Nedstaal op de koffie.

 Bron Ad