Zoeken
Verdachte moord Iraakse vrouw aangehouden

DORDRECHT – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in Oostenrijk een 21-jarige Dordtenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht zondagochtend in een woning aan de Troelstraweg in Dordrecht een 45-jarige Iraakse vrouw te hebben vermoord. Ook wordt hij verdacht van poging tot moord op een 24-jarige vrouw.

De vrouwen zouden zijn moeder en zus zijn, maar de politie wil dat niet bevestigen. Het jongste slachtoffer, dat zondagochtend zwaar gewond raakte, ligt in het ziekenhuis. Haar toestand is stabiel.

De verdachte zou met zijn moeder en zus in de flatwoning op de eerste verdieping wonen, maar mogelijk woonde hij bij zijn vriendin, iets verderop. Zijn vader en twee andere kinderen zouden in Irak verblijven.

Hoe de 21-jarige man naar Oostenrijk reisde, zegt de politie niet. Ook niet of zijn vriendin op het moment van aanhouding bij hem was.

Volgens een buurvrouw is onbekend waar de 34-jarige vrouw, moeder van twee kinderen, verblijft.

Zij zegt het stel goed te kennen. ,,Ze waren zó verliefd. Ze liepen altijd hand in hand over straat. Vier weken geleden zijn ze door een imam getrouwd. Manuela heeft me de trouwkaart nog laten zien, ze hadden er maar een paar.”

Hoe haar 21-jarige vriend heet, weten omwonenden niet. Natuurlijk, hij heeft zich voorgesteld, maar het was geen makkelijk te onthouden naam, net zo min als die van zijn moeder en zus. De moeder had grote moeite met het leeftijdsverschil tussen de twee geliefden.

Bron Ad