Zoeken
Politie verzweeg bedreiging van peuterspeelzaal

DORDRECHT – Meerdere doodsbedreigingen aan het adres van kinderen en medewerkers van een peuterspeelzaal in Dordrecht zijn door de politie bewust onder de pet gehouden.

 


Volgens de politie zou het informeren van de ouders en omwonenden van peuterspeelzaal De Astronautjes in de wijk Sterrenburg het rechercheonderzoek kunnen schaden. Het schoolbestuur volgde het dringende advies van de politie om geen ruchtbaarheid aan de nog onopgeloste zaak te geven op.
Ouders maken zich grote zorgen over de strenge beveiligingsmaatregelen bij de peuterspeelzaal. Maar wat er nu aan de hand is krijgen ze niet te horen. “In verband met de veiligheid van de peuters”, is de enige verklaring die verontruste ouders krijgen.
Ook de peuterleidsters en andere gebruikers van het gebouw maken zich grote zorgen. ,,Niemand vertelt ons wat er aan de hand is”, klagen ze in koor. De overkoepelende onderwijsinstelling H3O deed uitgerekend een dag voor de tragische gebeurtenissen op een kinderdagverblijf in Dendermonde aangifte nadat de kinderen en leidsters voor de tweede keer binnen een week via op de voordeur geplakte briefjes met de dood waren bedreigd. Na het drama in België is de beveiliging van de Dordtse peuterspeelzaal fors opgeschroefd. Zo zijn alle sloten vernieuwd, is het groen bij de ingang op stel en sprong gesnoeid en staat de toegangsdeur alleen tijdens de haal- en brengtijden open. Ook wordt het gebouw nog steeds permanent in de gaten gehouden. Het rechercheonderzoek heeft namelijk nog niet geleid tot arrestaties, erkent politiezegsman Gijs van Nimwegen. Desondanks is volgens hem geen sprake meer van concrete dreiging. “Onderzoek heeft uitgewezen dat de bedreigingen niet serieus moeten worden genomen.”
Ouders die gistermorgen hun kroost bij de peuterspeelzaal kwamen ophalen, reageerden ontstemd op de uitgelekte bedreigingen. “Dit had ik wel graag willen weten”, zegt een moeder.
Coördinator Levien Timmers van H30 snapt dat ouders en medewerkers nog vragen hebben over het stilzwijgen. “Wij hebben de adviezen van de politie opgevolgd, omdat dit volgens ons de beste oplossing was om geen onnodige paniek te veroorzaken. Het lijkt er nu gelukkig op dat dit een juiste beslissing is geweest.”  Bron telegraaf