Zoeken
gemeente tekent raamcontract Dordrecht

Gemeente tekent raamcontract

De gemeente heeft extra middelen uitgetrokken voor speelplekken in Dordrecht. Een van de doelen is het verbeteren van de kwaliteit van de speelvoorzieningen.
Veilig kunnen spelen is erg belangrijk. In Dordrecht zijn 125 speelterreinen voorzien van Veiligheidsgras. Veiligheidsgras is kunstgras met een valdempende ondergrond bedoeld voor speeltoestellen. Hierdoor kunnen kinderen veilig spelen op speelterreinen in Dordrecht.

De gemeente heeft op Donderdagmiddag 12 februari een raamcontract met Van Zijl BV uit Bergeijk getekend. Zij ontwikkelden Veiligheidsgras.
Van Zijl BV zorgt tot 2012 voor het onderhoud van bestaand kunstgras en de aanleg van het Veiligheidsgras bij nieuwe en te renoveren speelplekken in Dordrecht.
Het gaat om ongeveer 15 tot 20 speelterreinen per jaar. Hier valt ook onder de aanleg van kunstgrassportvelden in wijken met speelfuncties.
Uniek is dat bij de aanbesteding extra gelet is op kwaliteit (naast prijs), omdat veilig kunnen spelen doorslaggevend is. 50% van de overweging betrof veiligheid. Vaak is dat b.v. 20% (waarbij veiligheid dan ook minder doorslaggevend is).