onwel-001_resize.jpgSLIEDRECHT Een uitstapje van 38 senioren eindigde maandagavond heel anders dan zij zich vooraf hadden voorgesteld. Hun driedaagse uitstapje naar Duitsland eindigde namelijk in een ziekenhuis in Dordrecht.
Toen het gezelschap uit de regio Dordrecht bijna thuis was, werd één van hen plotseling onwel. De chauffeur parkeerde de touringcarbus op de vluchtstrook en waarschuwde de politie, omdat hij aanvankelijk dacht dat de persoon gereanimeerd moest worden. Dat bleek niet het geval, maar ook tien anderen waren in middels niet lekker geworden.

De politie zette het verkeer op de rijksweg stop, waarna de bus naar een ziekenhuis in Dordrecht vertrok om het tiental te laten onderzoeken. Daar werd geconstateerd dat de slachtoffer allemaal besmet waren met het zogeheten norovirus, dat onder meer diarree veroorzaakt.

Dat virus bleken zij te hebben opgelopen in het hotel waar zij twee nachten hadden doorgebracht. Na een kort onderzoekje kon praktisch iedereen alsnog naar huis. Bron Ad