DeetosSnel heeft makkie tegen AKC

In de sfeervolle sporthal aan de Vorrinklaan kende DeetosSnel/Volhuis afgelopen zaterdag totaal geen problemen met AKC/Ermasport uit Almelo, de hekkensluiter van de Korfbal League. De thuisploeg had halverwege al een gat van veertien punten geslagen.

,,Dit was een wedstrijd waarbij je van tevoren al twee punten kon noteren,” omschreef DeetosSnel-coach Hans Leeuwenhoek het duel tegen AKC. Zijn ploeg won met 29-16 en steeg naar de achtste plek in het klassement.

AKC begon nog wel goed aan het degradatietreffen met een raak schot van Peter Tiekink. De Dordtenaren sloten echter eenvoudig aan en beantwoordden elke score van de formatie uit Overijssel. Maar na vijf minuten, toen de stand nog 3-3 was, stortte AKC als een kaartenhuis in elkaar.

Door strak verdedigingswerk van DeetosSnel kwam AKC zeventien minuten lang niet aan scoren toe. Zelf nam de gastheer in die periode een voorsprong van veertien punten. In een mooie laatste minuut van de eerste helft vielen nog drie doelpunten: Chrisje van der Meer, AKC’er Gert Schorn en Nadine van der Wiel schoten de ruststand naar 19-5.

Uiteraard kwam DeetosSnel na de korfwisseling geen moment meer in de problemen. Vooral Fenna Zwang knokte hard in de verdediging en hield zich knap staande tegenover schutter Samantha Jonkman. Ook in aanvallend opzicht was Leeuwenhoek te spreken over zijn vrouwen: ,,Ze kwamen goed los en bleven gelukkig heel de wedstrijd schieten.” Toch produceerde AKC in de tweede helft een doelpunt meer dan DeestoSsnel.

Hans Leeuwenhoek vond het concentratieverlies in de tweede helft begrijpelijk, maar had het toch graag anders gezien: ,,Als je met veertien punten voorsprong de rust in gaat, snap ik dat de concentratie iets verslapt. Maar daardoor geef je wel de tweede helft weg. Het scoren van 29 goals is gewoon goed, maar ik had het doelsaldo graag iets hoger willen hebben.”

DeetosSnel – AKC was ook een wedstrijd met veel kleine botsingen. ,,Doordat het aanvalsvak kort rond de korf speelde, waren er veel spelers op een klein oppervlakte,” constateerde Leeuwenhoek. ,,Wij hebben dan ook de neiging om te gaan priegelen. We maken het onszelf moeilijk door de ruimte niet te gebruiken.” Johannis Schot werd na een valpartij gewisseld voor Erik van Heumen. Leeuwenhoek: ,,Dat was uit voorzorg. De vorige wedstrijd blesseerde hij zijn enkelband. Johannis heeft de afgelopen week rustig getraind en dat ging goed. Tegen een andere tegenstander had ik hem misschien niet gewisseld.”

Een belangrijke rol was weggelegd voor Raymond Witvliet, die acht keer de korf vond. Ook al kregen de Dordtse supporters geen spectaculaire wedstrijd voorgeschoteld, ze dropen tevreden af met twee punten op zak. Bron Ad