Zoeken
Zoektocht naar man van 82 ZwijndrechtZWIJNDRECHT – Familieleden van de vermiste bejaarde man (82) Jan van de P. uit Zwijndrecht verspreiden woensdag in zijn woonplaats meer dan vierhonderd flyers in de hoop dat die actie informatie oplevert over het lot van de man. op winkels en en in veel hallen van flats.

De vermiste Jan van de P. (82).
De gemeente geeft toestemming voor de actie waarbij kinderen en kleinkinderen van Jan ook opsporingsbiljetten opplakken op muren,

Jan, een kwieke bejaarde, ging vrijdag om 14.00 uur goedgehumeurd met zijn blauwe scootmobiel naar winkelcentrum Walburg. Hij kwam niet meer thuis.

Zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen zijn overstuur en hebben sinds vrijdag diverse keren de hele route richting het winkelcentrum Walburg uitgekamd. De waterpolitie heeft dit weekend, tevergeefs, een zoekactie uitgevoerdmet sonarapparatuur op de Oude Maas . Een helikoper is ingezet. Ook in het Noordpark is door de politie in alle bosjes gekeken. Zonder resultaat.

De politie heeft inmiddels de zoektocht gestaakt en wacht op nieuwe aanknopingspunten.

Op beelden van beveiligingscamera’s van de Hema en de Jumbo in Walburg is de vermiste Jan nog te zien. In het restaurant van de Hema at hij vrijdag erwtensoep. Bij de Jumbo rekende hij af bij de kassa. Camera’s brengen daarna in beeld hoe hij om 15.20 uur het winkelcentrum uitrijdt. Sindsdien is hij spoorloos.

‘De onzekerheid is het ergste’

,,Dit is onmenselijk. Hoe kan iemand spoorloos verdwijnen? We hopen dat iemand iets heeft gezien.”
De zoon en schoonzoon van de vermiste Jan van de P. (82) uit Zwijndrecht willen zoveel mogelijk publiciteit omdat ze hun vermiste vader willen terugvinden. Vandaag worden daarom vierhonderd flyers verspreid met een signalement.
Mensen die Jan vrijdag zagen in winkelcentrum Walburg of hem tegenkwamen ná vrijdag 15.20 uur wordt dringend verzocht de politie te bellen (0900-8844).
De familie houdt al dagen rekening met het slechtste scenario waarbij Jan per ongeluk met zijn scootmobiel de rivier is ingereden. ,,Hij ging bij mooi weer weleens naar de kade of naar de wal in het Noordpark, maar dat lag op de dag dat hij verdween eigenlijk niet voor de hand omdat het niet de route was naar Walburg, Maar alles is mogelijk. Als je op het pad bij de rivier met één wieltje van je scootmobiel over het randje schiet, ben je weg.”
,,Mijn gevoel zegt dat hij daar ligt,” zegt de zoon van Jan in het appartement van zijn vader aan de Werf, terwijl hij naar de Oude Maas tuurt. Zijn zwager denkt steeds meer aan een misdrijf. ,,De onzekerheid is het ergste.” Op camerabeelden van de Hema en de Jumbo is ook gekeken of Jan mogelijk achtervolgd werd door mensen die hem wilden beroven. ,,Daarvan is niets gebleken. Je haalt de gekste dingen in je hoofd.”
Jan was volgens zijn familie niet depressief, niet overspannen en ook niet in de war. ,,Hij was volledig bij geest.” Je denkt en je denkt, zegt zijn vrouw. ,,En dan moet je weer huilen. Hoe kan iemand verdwijnen?”
De familie heeft de hele buurt uitgekamd. ,,We hebben op de gekste plekken rondgekeken. Met zijn achten, kinderen en kleinkinderen, zijn we van winkelcentrum Walburg naar zijn woning aan De Werf gelopen. Straatje voor straatje. Op elk gek plekje, zelfs in vuilnisbakken, hebben we gekeken.”
De familie wil vanwege de privacy niet met de achternaam in de krant. Wel stelt ze een foto en een signalement beschikbaar. Jan was ongeveer 1.60 meter lang en had grijs/ wit haar. Hij droeg een bril, had een korte bruine leren jas en een donkere muts. In zijn scootmobiel lag één been gestrekt in een beugel.

 Bron Ad