Zoeken
sloop-hts-school-dordrecht_resize.jpgSlopen van HTS school Oranjelaan Dordrecht

In de week van 18-02-2008 zijn ze begonnen met het slopen van de HTS school aan de Oranjelaan.

Hier kunt u foto’s zien vanaf 18-02-2008 waarbij het officiële startschot is gegeven voor pers en genodigden t/m de laatste 11-06-2008 waar de laatste lootjes worden gelegd.


Op het terrein van de voormalige HTS aan de Oranjelaan in Dordrecht wordt Lanen van Oranje ontwikkeld. Een project van ca. 60 woningen in jaren dertig stijl. Er zullen verschillende woningtypen komen op het terrein . Zowel eengezinswoningen, herenhuizen als appartementen worden hier gebouwd.
De gemeente Dordrecht en AM Vastgoedontwikkeling hebben op 23 april een overeenkomst gesloten over de bouw van het nieuwbouwproject Lanen van Oranje. In dit project bouwt AM Vastgoedontwikkeling 64 woningen. Op die plaats stond vroeger de HTS.
Wethouder J.W. Spigt en directeur G.F. Bolk van AM Vastgoedontwikkeling tekenden de overeenkomst voor dit bouwprogramma. De volgende woningen worden gebouwd:
14 herenhuizen aan de Oranjelaan;
14 appartementen in 1 complex aan de Bankastraat;
36 eengezinswoningen op de rest van het terrein.
De woningen worden gebouwd in jaren-30 stijl. Deze architectuur past goed bij de villawijk, die aan de andere kant van de Oranjelaan ligt. Zo krijgt deze nieuwe wijk een oude uitstraling.
Sloop
Het gebouw van de oude HTS is bijna gesloopt. Dit moet voorzichtig gebeuren door de problemen met funderingen van de huizen in de buurt.
Eind oktober 2008 is de sloop klaar. Daarna worden de nieuwe huizen gebouwd. De nieuwe huizen zijn eind 2009 klaar als alles volgens plan gaat.
Meer informatie
In juni 2008 start de verkoop van de woningen. De verkooppprijzen liggen tussen €180.000 en € 550.000. Meer informatie staat op de website Lanen van Oranje.