Zoeken


preventie & herstelondersteuning

Sporting Delta triomfeert in matte stadsderby

Sporting Delta heeft de eerste van zes etappes op weg naar de titel in de eerste klasse H succevol voltooid. In de matte Dordtse stadsderby tegen het door degradatiesores gekwelde KC Dordrecht maakte de lijsttrekker geen fout: 17-12.
Door de triomf vorige week bij WION eigende het collectief van trainer Remco Ontijt zich de favorietenrol voor het kampioenschap toe. Tegen KC Dordrecht zorgde dat niet voor een extra spanningsveld. Daarvoor was het verschil in kwaliteit met de promovendus eenvoudigweg te groot.,,Verdedigend hebben we de strijd gewonnen. Bovendien zijn we prima omgegaan met de verdedigende tactiek van KC Dordrecht,’’ wreef Sporting Delta-trainer Remco Ontijt zich in de handen. Die opmerking stond haaks op de conclusie van zijn collega bij KC Dordrecht, Arie Piet den Dikken. ,,Voor rust geven we vier doelpunten weg puur door opstellingsfouten bij de korf. Als je zelf dan moeizaam tot scoren komt, dan maak je het jezelf wel heel erg moeilijk.’’

Vertrekkend trainer Den Dikken had er alles aan gedaan om het de lijstaanvoerder zo moeilijk mogelijk te maken. Schutter Björn van der Wal van de thuisploeg werd geschaduwd door Roy de Vlaming, die die taak met verve invulde. Het neutraliseren van Van der Wal betekende echter niet dat KC Dordrecht daarmee een heel vak lamlegde: Pascal Bakker, terug van een schorsing van één duel, hield de productiviteitsstroom op gang.

Remco Ontijt had op zijn beurt ook een tactische zet toegepast door Jocelyn Hoffman in de basis te brengen voor Leonie Janssen. De Engelse international speelde verdedigend een prima pot tegen KC Dordrecht-aas Helenie Kalverboer.

Zonder groots te spelen bouwde Sporting Delta, dat het eerste kwartier slechts één tegentreffer incasseerde, een marge op van 8-4 bij het rustsignaal van de prima leidende arbiter Spijkers. Het duel beleefde een vleugje spanning toen de gasten op 9-7 kwamen, maar een rake schotpoging van Pascal Bakker stremde die inhaalpoging waarna het duel als een nachtkaars uitging.  bron Ad

no images were found