4 Scholen ondertekeningen project School op Seef

Dordrecht:Vier basisscholen in Oud Krispijn ondertekenden woensdag 21 januari een samenwerkingsovereenkomst met wethouder Ferdinand van den Oever (verkeer) voor het behalen van het verkeersveiligheidslabel ‘School op Seef’.
De Fontein, Pius 10, Mondriaan en Prins Bernardschool zijn hiermee de eerste basisscholen in Dordrecht die met de gemeente en provincie afspraken maken over verkeersveiligheid binnen en rond de school.

 

Het werd een gezellige bijeenkomst. Er was een prachtige taart en leerlingen van de scholen kregen een sleutelhanger.
Bij School op Seef zijn verschillende organisaties betrokken. Naast de vier basisscholen en de gemeente, doen ook de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid en de Politie Zuid-Holland-Zuid mee.
Het project zorgt er voor dat er een verkeersleerkracht komt. De gemeente spant zich in voor veilige looproutes naar des scholen. De scholen zelf geven verkeersles en werven verkeersouders. De politie ondersteunt de verkeerslessen en werkt aan goed verkeers-gedrag van ouders, leerlingen en voorbijgangers.

Actieplan Veilig Verkeer Oud Krispijn
Het behalen van ‘School op Seef’ is een onderdeel van het Actieplan Veilig Verkeer Oud Krispijn 2007 – 2010. Hierin staan tal van activiteiten om de verkeersveiligheid in Oud Krispijn te verbeteren. Meer informatie is te vinden op www.oudkrispijn.nl/verkeer.