Voortdurende aanvoer Strooizout snelwegen

De rijkswaterstaat was het begonnen voor 1 Oktober, de aanvoer van strooizout bij de steunpunten van rijkswaterstaat. er komt door het slechte weer in Nederland geen eind aan, voor het zogenoemde gladheidsseizoen duurt van 1 November tot 1 Mei , maar door het vele strooien op de wegen, moet er wel voldoende strooizout op voorraad liggen bij de rijkswaterstaat.

 

In Dordrecht staat de rijkswaterstaat zoutloods aan de Laan der Verenigde Naties langs de A16,vanaf die plek zijn de snelwegen snel te bereiken met slecht weer. Er wordt dan meerdere keren in een etmaal gestrooid. Als er een preventief gestrooid wordt, komt er 7 gram zout per vierkante meter asfelt op het wegdek.Als de gladheid bestreden moet worden, wordt de hoeveelheid bijna verdriedubbeld en gaat het om 20 gram per vierkante meter.

Dat gebeurde al in Oktober , toen het plotseling glad werd en in devoorbije weken. Rijkswaterstaat denkt zelfs aan een nieuw record aftestreven. in het gladheidsseizoen 2005-2006 werd landelijk 124000 ton zout gestrooid. Tot nu toe is dat nu nog 90.000 ton. dat zijn 18000 vrachtwagens . Dus 350 kilometerrijkswegen , hoeveel zout er nu op dit moment bij rijkswaterstaat in Dordrecht ligt is niet echt bekend. bron ad.

no images were found