Zoeken
Vuil ophalen moeizaam: gladheid en vorst bezorgen Netwerk problemen

DORDRECHT – Reinigingdienst Netwerk zet donderdag extra vuilniswagens in om grijze afvalbakken alsnog te legen. Medewerkers van de afvalinzamelaar lieten vandaag met name in de Dordtse wijken Stadspolders en Sterrenburg noodgedongen volle kliko’s staan, omdat de vuilniswagens op de spekgladde woonerven geen kant op konden en onverrichter zake terugkeerden.

Volgens woordvoerster Eva de Haan van Netwerk was het risico te groot dat de wagens tegen geparkeerde auto’s en tuinhekjes aangleden. Bewoners wier container niet geleegd is, kunnen bellen met Netwerk om een afspaak te maken de bak alsnog te laten legen. De kliko moet dan aan de doorgaande weg worden gezet, die wel begaanbaar is voor de vrachtwagens, luidt het advies. ,,Met inzet van extra materieel worden de bakken vandaag alsnog geleegd,” aldus De Haan. De klantenservice van Netwerk kreeg vandaag al tientallen telefoontjes te verwerken.
De Haan zegt dat de vuilnismannen in tegenstelling tot sommige andere steden in het land gewoon hun werk blijven doen. ,,Alle wagens rijden de gebruikelijke routes, de rondes worden gewoon gedaan. Per straat wordt de situatie bekeken.”

De groene kliko’s voor groente- fruit- en tuinafval (gft) worden veelal ook niet geleegd, simpelweg vanwege de bevroren inhoud. ,,Daar is weinig aan te doen,” aldus De Haan. ,,Elke bak gaat wel op z’n kop om te kijken of ie leeg wil.” Mocht dat niet lukken, dan wordt een nieuwe poging ondernomen tijdens de volgende reguliere ophaalronde, om de veertien dagen. Voor de gft-bak rijdt Netwerk niet extra, stelt de woordvoerster. ,,Gelukkig zitten die in deze tijd van het jaar ook minder vol.” bron Ad

nggallery id=21]