20090601-brand-004_resize.jpgGROTE BRAND IN GARAGEBEDRIJF ALBLASSERDAM

 Op dinsdagmiddag 6 januari heeft een grote brand gewoed in een garagebedrijf aan de Cornelis Smitstraat/Plantageweg. Hierbij vielen geen slachtoffers. De brand ontstond rond 15.35 uur waarna de brandweer van Alblasserdam en Papendrecht met groot materieel uitrukte. Door de grote rookontwikkeling en de mogelijke aanwezigheid van asbest in het pand werd al snel opgeschaald naar GRIP 2. (Hierbij is sprake van een bron – en effect gebied met een duidelijke uitstraling naar de omgeving. De hulpdiensten werken multidisciplinair samen en het gemeentelijk beleidsteam wordt geïnformeerd)


Na een aantal metingen kon worden geconcludeerd dat er geen asbest in het pand aanwezig was en er geen grote concentraties gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen. Hierdoor was er geen sprake van gevaar voor de volksgezondheid. Tijdens de brand waren twee mensen in het pand aanwezig, zij werden door de ambulancedienst uit voorzorg behandeld.
De brandweer kon rond 17.15 uur het sein brandmeester geven. De materiele schade voor het bedrijf is groot. Het grootste deel van het pand is uitgebrand waarbij ongeveer veertig personenauto’s en twee speedboten door de brand verloren zijn gegaan.
De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Getuigen zouden hebben waargenomen dat onbekenden iets naar binnen gooiden waarna de brand ontstond. De technische en tactische recherche doen onderzoek en verzoeken getuigen die iets hebben gezien voorafgaand aan de brand zich te melden op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

no images were found