29-04-2024 04:39:52

Gemeente hijst Oekraïense vlag als symbool van solidariteitDORDRECHT – De gemeente Dordrecht toont zijn solidariteit met het Oekraïense volk door  de blauw-gele vlag van het door Rusland binnengevallen land uit te hangen op het Stadhuis. “Het is ongekend wat hier gebeurt”, vindt burgemeester Wouter Kolff.

 

 

 

 

Lees verder

Feestelijke start bouw nieuwbouwproject Amstelwijck Park DordrechtDORDRECHT – Donderdagmiddag werd officieel gestart met de bouw van nieuwbouwproject Amstelwijck Park. De feestelijke gebeurtenis werd samen met de kopers en andere betrokkenen gevierd. Wethouder Maarten Burggraaf en directeur Jan Dekker van de ontwikkelaar, ABB Bouwgroep, gaven speeches, waarna de symbolische eerste paal werd geslagen.

 

 

Lees verder

FC Dordrecht klaar voor uitwedstrijd tegen jong Utrecht DordrechtDORDRECHT – De KNVB heeft een nieuwe datum gevonden voor het duel FC Dordrecht-Top Oss. De wedstrijd zal gespeeld gaan worden op maandag 14 maart en blijft staan op de oorspronkelijk tijd van 20.00 uur. De wedstrijd zou eigenlijk afgelopen vrijdag worden gespeeld, maar werd vanwege de storm afgelast. Al aangeschafte kaartjes worden automatisch overgezet naar de nieuwe datum. 

 

 

 

Lees verder

Tanken wordt duurder in de regio Tango DordrechtDORDRECHT – Nederlandse consumenten voelen direct de gevolgen van de oorlog in de Oekraïne, want de brandstofprijzen gaan meteen omhoog. De adviesprijs breekt morgen door de 2,20 per liter en blijft daar zeker enkele dagen boven,

 

 

 

Lees verder

Autobrand3DORDRECHT – Op verschillende plekken in Krispijn en Crabbehof staan er informatieborden op straat om bewoners en voorbijgangers te wijzen op de uitzending van Bureau Rijnmond . Tijdens deze uitzending zal er aandacht besteed worden aan verschillende brandstichtingen. In deze wijken zijn in januari in korte tijd verschillende branden gesticht. Mogelijk bestaat er een verband tussen de branden, aldus de politie.

 

 

 

Lees verder

Opening vernieuwd Winkelcentrum en Jumbo Foodmarkt Sterrenburg DordrechtDORDRECHT – Al in 2002 werden de eerste plannen gemaakt voor de uitbreiding van Winkelcentrum Sterrenburg en de daarin geplande vestiging van Jumbo. Deze woensdag ging die lang gekoesterde kruideniersdroom eindelijk in vervulling met de opening van de indrukwekkende Jumbo Foodmarkt.

 

 

Lees verder

ECD zet ontwikkeling windmolen Krabbegors stop DordrechtDORDRECHT – Energiecoöperatie Dordrecht (ECD) heeft besloten de ontwikkeling van een windmolen op Krabbegors (Duivelseiland) te beëindigen. De voornaamste oorzaak is de vertraging die is ontstaan door juridische procedures.

 

 

 

Lees verder

Jumbo foodmarkt opent morgen haar deuren Winkelcentrum Sterrenburg DordrechtDORDRECHT – De deuren van Jumbo Foodmarkt openen woensdag 23 februari. Lees morgen meer in Dordt Centraal over de nieuwe supermarkt. “Het is en blijft een supermarkt zoals we die allemaal kennen, maar met heel veel toegevoegde waardes en nieuwe concepten”, aldus Jan-Willem Lemkes die samen met zoon Jeroen Lemkes eigenaar is.

 

 

Lees verder

Leger oefent boven Dordrecht en regio RotterdamDORDRECHT – Vijf gevechts- en transporthelikopters trainden vanmiddag samen met verschillende eenheden in de omgeving van Rotterdam, de Hoeksche Waard en een deel van het industriegebied rondom het water van de Dordtsche Kil. De oefening is het laatste onderdeel van de 20 weken durende Helicopter Weapons Instructor Course.

 

 

 

Lees verder

Gemeente verplaatst rioolkast Hazelaarlaan DordrechtDORDRECHT – Het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht legt zich neer bij het oordeel van de rechter in de zaak van de rioolkast aan de Hazelaarlaan. Dat betekent dat de gemeente de rioolkast en -pomp zal verplaatsen.

 

 

 

 

Lees verder

22-02-2022

Hoog water blijft uit in binnenstad DordrechtDORDRECHT – Het water klotste gisteravond op sommige plekken de kades op, maar de voorspelde hoge waterstand van 2,15 meter boven NAP werd niet gehaald.

Lees meer op:  https://dordtcentraal.nl/actueel/video-hoge-waterstand/?fbclid=IwAR1VZMwmRvL47DD0jzyl-BqslUHwObe3mA06Q6Au45wftVGUU6srgWmnWJI

 

 

 

Lees verder

Narcissen bloeien op aan de Oranjelaan in DordrechtDORDRECHT – Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Dordrecht, op deze dag kun jij meebeslissen wie er in de gemeenteraad komt om jouw persoonlijke belangen te vertegenwoordigen. Iedere gemeente heeft een eigen gemeenteraad en een college van burgemeesters en wethouders.

 

 

 

Lees verder

21022022-Hoog-water-en-kades-Veerplein-Zwijndrecht-Stolkfotografie-003DORDRECHT – We snakken naar rustig, warm lenteweer maar moeten nog even het staartje van storm Franklin doorstaan. Voor vanavond is er een waarschuwing voor hoge waterstand afgegeven. De voorbereidingen zijn getroffen. Ook de gevolgen van voorganger Eunice zijn nog in de stad zichtbaar. 

 

 

 

Lees verder

18022022-Red-jonge-bomen-uit-Amstelwijck-Dordrecht-Stolkfotografie-001DORDRECHT – Op initiatief van de landelijke campagne Meer Bomen Nu werden vrijdag jonge boompjes en struiken ‘geoogst’ op de plek waar de nieuwe woonwijk Dordts Buiten komt. Voordat de eerste groenstrook wordt geruimd,

 

 

 

 

Lees verder

Forensische Opsporing doet onderzoek naar brandoorzaak Daltonstraat DordrechtDORDRECHT – Op de Daltonstraat in Dordrecht is donderdagavond rond negen uur een grote brand uitgebroken in een loods. De brandweer ging met meerdere voertuigen ter plaatse. Bij de brand kwam veel rook vrij.

 

 

 

Lees verder