26-04-2024 07:24:01

Nieuwe fietsburg over A16 is bijna klaar voor gebruikDORDRECHT – Het werk aan het Beerpolderviaduct bij De Zuidpunt is helemaal klaar. Autoverkeer kan weer over het viaduct rijden en er is een apart fietsviaduct gemaakt. Hiermee kan binnenkort de nieuwe op- en afrit A16 naar Willemsdorp/DistriPark open.

 

 

 

Lees verder

Fietspont Papendrechtsebrug in de vaart DordrechtDORDRECHT – Het persmomentje was vanwege de storm geschrapt, maar de gratis veerpont bij de Merwedebrug ging vanmorgen om kwart over zes ‘gewoon’ in de vaart. De oeververbinding tussen de Kerkeplaat in Dordrecht (ruïne Huis te Merwede) en Huys de Merwede in Papendrecht wordt ingezet tijdens de werkzaamheden aan het fietspad van de Papendrechtse brug.

 

 

Lees verder

Stormschade tijdelijke schermen rondweg N3 omgewaaid DordrechtDORDRECHT – De week is behoorlijk stormachtig begonnen. Storm Corrie raast over het land, met de nodige overlast en schade tot gevolg. Met de fiets de Zwijndrechtse brug over gaan was een behoorlijke uitdaging.

 

 

 

Lees verder

Bewoners boos op weghalen bushaltes omgeving Thorbeckeweg DordrechtDORDRECHT – Er wordt veel over reizigers gesproken, maar niet mét reizigers. Die mening is Dordtenaren Jan van den Hout en Paul Kuhlmann toegedaan. Daarom hebben ze eind vorig jaar het Reizigersoverleg regio Dordrecht in het leven geroepen.

 

 

 

Lees verder

Museum verwelkomd eerste bezoekersDORDRECHT – Wethouder Rik van der Linden heette woensdagochtend de eerste bezoekers aan het Dordrechts Museum welkom. Klas 4 HAVO/VWO van het Develstein college was enorm enthousiast: het was het eerste uitstapje in twee jaar!

 

 

 

Lees verder

Eerste vaccinatie tegen corona aan zorgmedewerkers DeetosSnelhal DordrechtREGIO – Vanaf maandag 7 februari opent de GGD Zuid-Holland Zuid voor drie weken tijdelijke vaccinatielocaties in zes gemeentes. Op deze locaties kunnen inwoners terecht voor vragen over het vaccin en gratis, zonder afspraak, hun eerste, tweede (vanaf 12 jaar) of boostervaccinatie (vanaf 18 jaar) halen. Hiermee wordt een vervolg gegeven aan het wijkgericht vaccineren, zoals dat in 2021 werd uitgevoerd.

 

 

 

Lees verder

Sloop 'Witte Dorp' maakt veel los DordrechtDORDRECHT – Sinds 17 januari worden er  84 huurwoningen aan de Charlotte de Bourbonstraat, Mariannestraat en Anna Paulownastraat in Krispijn gesloopt. In de volksmond is het buurtje bekend al het ‘Witte Dorp’. Woningcorporatie Trivire laat er 113 huurwoningen voor terugbouwen: 67 eengezinswoningen en 46 (galerij)appartementen. 

 

 

 

Lees verder

Onderzoek naar mogelijke explosieven of restanten uit tweede wereldoorlog gestart DordrechtDORDRECHT – In de zuidelijke insteekhaven bij de Stadswerven werd maandag onderzoek gedaan naar de mogelijke aanwezigheid van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Dit is nodig met het oog op de toekomstige inrichting van de haven en de omliggende kades. Voorafgaand aan het onderzoek liet de gemeente de oevers maaien en drijfvuil verwijderen.

 

 

Lees verder

Op straat geschreven protest tegen het eten van vlees Rotonde Spuiweg DordrechtDORDRECHT – Op verschillende plaatsen in de Dordtse binnenstad zijn afgelopen weekend leuzen op straat aangebracht tegen het eten van vlees. Dat gebeurde bij slagers en fastfoodketens voor de deur en onder meer op de rotonde op de Spuiweg bij de Krispijn-tunnel. Het is nog niet bekend wie de boodschappen heeft achtergelaten. 

 

 

Lees verder

Selectiedag voor nieuwe vrijwilligers brandweer Zuid-Holland-ZuidDORDRECHT – Afgelopen zaterdag deden 42 mensen mee aan een selectiedag van de brandweer Zuid-Holland Zuid. In totaal 113 mensen hadden zich na een oproep aangemeld als brandweervrijwilliger.

 

 

 

Lees verder

Verkeersdrukte voor testlocatie DordrechtDORDRECHT – Het aantal schoolklassen dat naar huis gestuurd wordt door de huidige quarantaineregels, neemt snel toe. Hele klassen moeten in quarantaine bij drie of meer besmettingen. In heel Nederland zit op dit moment een kwart van de basisschoolleerlingen in quarantaine.

 

 

 

Lees verder

Laatste portiekflat tegen de vlakte Van Kinsbergenstraat DordrechtDORDRECHT – Aan de Van Kinsbergenstraat in Wielwijk is gestart met de sloop van de laatste van drie portiekflats van Woonbron. In het gebied tussen Van Kinsbergenstraat, Van der Zaanstraat, Piet Heynstraat en Cornelis Trompweg gaat na de sloop nieuwbouw plaatsvinden door BM van Houwelingen.

 

 

Lees verder

Damwanden langs A16 geplaatst DordrechtDORDRECHT – Ter hoogte van de Admiraal de Ruyterweg in Wielwijk worden damwanden aangebracht. Dit wordt gedaan in verband met de plaatsing van nieuwe geluidsschermen langs de A16. Heijmans Infra gaat dit op het volledige traject van de fietsbrug bij Amstelwijck tot het bestaande gebogen scherm bij Wielwijk doen.

 

 

Lees verder

Verkeersdrukte voor testlocatie DordrechtDORDRECHT – Bij de testlocatie van de GGD ZHZ aan de Calandstraat in Dordrecht was het de hele dag extreem druk. Op de Rijksstraatweg en Calandstraat ontstond door de grote toestroom van mensen een gebrek aan beschikbare parkeerplekken en daardoor een verkeerschaos. Mensen die in de rij stonden bij de testlocatie meldden wachttijden van een uur tot anderhalf uur.

 

 

 

Lees verder

ambulance-DORDRECHT – Het aantal meldingen dat de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid maakt bij Veilig Thuis van mogelijke mishandeling of verwaarlozing is in 2021 weer iets gestegen naar 363. In het eerste coronajaar 2020 daalde dit aantal plotseling sterk naar 330, komend vanaf 439 in 2019.

 

 

 

Lees verder