23-04-2024 21:15:57

Cyriel Venloo bij sportclub Emma DordrechtDORDRECHT – Eerst onder begeleiding huiswerk maken en dan het veld op voor een voetbaltraining. Het kan vanaf volgende week bij SC EMMA. Speler Cyriel Venloo is initiatiefnemer van Wij voor de Jeugd waarbij diverse partijen de handen ineen hebben geslagen om kinderen vanaf 5 jaar te helpen met hun huiswerk én lekker aan het bewegen te krijgen.

 

Lees verder

distripark-kavelsDORDRECHT – Alle kavels in fase 1 van het nieuwe bedrijventerrein DistriPark zijn verkocht of gereserveerd. 19 maart opende het eerste bedrijf de deuren: Crocs. Dit jaar volgen er nog twee: Dylan Steel en Elcee. Daarvoor wordt momenteel nog volop gebouwd.

 

 

 

Lees verder

Mirjam Addiks met hond Max vernieuwd buitenterrein Louterbloemen DordrechtDORDRECHT – In november 2019 startte de vernieuwing van Dierenzorgcentrum Louterbloemen. Er moeten nog wat kleine dingetjes gebeuren, maar de ingrijpende klus is nu zo goed als geklaard. Beheerder Mirjam Addiks gaf ons een rondleiding. Lees vandaag meer in Dordt Centraal.

 

 

Lees verder

Initiatiefnemer Hannah Harreman-Nolle met dekbedovertrek  DordrechtDORDRECHT – Wat een prettige oude dag had moeten worden voor het echtpaar Gruiters werd zaterdagavond wreed verstoord door een brand. De woning van het voormalige verloskundigenechtpaar aan de Kilweg ging compleet in vlammen op.

 

 

Lees verder

IMG-20210329-WA0020PAPENDRECHT – Maandagavond is in rivier De Noord een auto met een stoffelijk overschot aangetroffen. Ter hoogte van de Industrieweg in Papendrecht werd de auto in het water opgemerkt.

 

 

Lees verder

Nieuwe wegen op DistriPark gebruikt als parcours DordrechtDORDRECHT – De politie gaat extra controleren op het nieuwe bedrijventerrein DistriPark (Dordtse Kil 4). De wegen blijken daar regelmatig gebruikt te worden als parcours voor straatracers.

 

 

 

Lees verder

26032021-Inzameling-huishoudelijk-afval-verandert-Dubbeldam-Dordrecht-Tstolk-1DORDRECHT – Vanaf komende week wijzigt de inzameling van huishoudelijk afval in Dordrecht. Het gaat om het ophalen van plastic, blik en drinkpakken, gft en etensresten en restafval.

 

 

Lees verder

Grote brand verwoest woning Kilweg DordrechtDORDRECHT – Vanmorgen waren familieleden druk bezig om spulletjes uit het afgebrande huis aan de Kilweg te halen. Door nog onbekende oorzaak woedde er zaterdagavond een grote brand die de complete woning verwoestte en waarbij één persoon gewond raakte.

 

 

 

Lees verder

26-03-2021

Zwaan krijgt rustDORDRECHT – Bij de Nassauvijver is weer een zwanenkoppel neergestreken om een nest te bouwen. De gemeente heeft hekken geplaatst rondom de broedplek om te voorkomen dat de rust wordt verstoord.

 

 

Lees verder

Maatregelen brandbeheersing parkeergarage VeemarktDORDRECHT – Het college wil in gemeentelijke parkeergarages betalen per minuut invoeren. Nu betaal je daar nog per uur. Het wordt daardoor aantrekkelijker om in de parkeergarage te parkeren. Tegelijkertijd stelt het college de gemeenteraad voor het verschil in tarief tussen parkeren in de garage en op straat te vergroten.

 

 

Lees verder

Luchtfoto FC Dordrecht stadion DordrechtDORDRECHT – Het college van burgemeester en wethouders stelt de Dordtse gemeenteraad voor om af te zien van woningbouw bij het stadion van FC Dordrecht. Het brengt de komst een nieuw stadion niet dichterbij, omdat het niet voldoende geld opbrengt, aldus B&W.

 

 

Lees verder

Kunstmin presenteert met D-Light van Arno Coenen kunstwerk op toren SchouwburgDORDRECHT – Kunstmin verlengt ‘D-Light’, een filmisch lichtspel van de in Dordt woonachtige kunstenaar Arno Coenen op de 24 meter hoge toneeltoren van de schouwburg, tot en met 5 april. Omdat het ‘s avonds langer licht wordt,

 

 

Lees verder

De brandweer zoekt jou DordrechtREGIO – De brandweer in Zuid-Holland Zuid zoekt nieuwe brandweervrijwilligers. Daarom start vandaag voor acht brandweerposten een intensieve wervingscampagne.

 

 

Lees verder

Beeldenroute in het kader van Dordrecht 800 Merwesteinpark DordrechtDORDRECHT – Dordrecht viert dit jaar alsnog 800 jaar stadsrechten. Park Merwestein viert dit jaar alsnog zijn 135e verjaardag. De buren van het park zijn trots op hun stad, maar ook op het oudste stadspark in Dordrecht.

 

 

Lees verder

Rewis Mesdary voor het afgebrande pand aan de Reeweg Oost DordrechtDORDRECHT – De broers Nagi, Adel en Atef Mesdary zagen vrijdagmorgen vroeg hun levenswerk in vlammen opgaan. In 27 jaar tijd bouwden ze met hun Egyptisch Eethuis Sfinx aan de Reeweg Oost een grote groep ‘fans’ op. Mensen die niet alleen erg genieten van de maaltijden die ze bereiden,

 

 

Lees verder