DORDRECHT –  Kunst was een passie van Dini Borst, maar ook anderen enthousiast maken voor kunst was een hartstocht: Dini leefde voor de kunst. Ze maakte uiteenlopende werken en beperkte zich niet tot één discipline. Van grafiek tot keramiek Dini Borst maakte van alles.

 

 

 

 

 

 

 

Op 14 augustus overleed Picturalid Dini onverwacht en nu, een paar maanden later, wordt haar werk in Pictura te koop aangeboden. Hiermee proberen we haar liefde voor kunst voort te zetten en te delen met anderen. Zelf zei Dini over haar kunstenaarspraktijk: ‘Als ik vrij ben van mijn werk voor het Dordrechts museum sluit ik me op in een grote stad en leg ik leefomstandigheden vast. Dat gaat van plaatsen waar daklozen wonen tot details van een muur in Venetië, die door het stijgende water is aangetast.’

De familie van Dini zal haar werk aanbieden op vrijdagavond 9 december van 19 tot 22 uur en zaterdagochtend 10 december van 10 tot 13 uur in de grote zaal van Pictura. Het werk dat wordt aangeboden is zeer divers en bestaat uit grafiek, schilderwerk, keramiek, digitaal werk, schetsen en installaties. In nagedachtenis van Dini doneert de familie een gedeelte van de opbrengst aan goede doelen.

 

U kunt pinnen en contant betalen. Pictura Dordrecht is te vinden op de Voorstraat 190.