20161810 This IS Korfball Dordrecht TstolkDORDRECHT – De vlaggen hangen. Het EK Korfbal, van 22 tot 30 oktober in de Sportboulevard Dordrecht, belooft in meer dan alleen topsport te worden. Zo staan de lokale clubs klaar om de Europese teams een warm welkom te geven en te begeleiden in hun stad. En met een divers randprogramma kan jong en oud de sport ervaren. Bron : Dordt Centraal

 

 

 

 

In de aanloop naar en tijdens het EK wordt de korfbalsport op verschillende manieren onder de aandacht gebracht bij de Dordtse jeugd. Met leuke en doelgroepsgerichte activiteiten ervaren zo’n 3000 Dordtse kinderen en jongeren zélf de kracht van de sport. Korfbal on Tour omvat verschillende onderdelen zoals clinics op school en op de EK Korfbal wedstrijdlocatie, een bezoek aan een wedstrijd of training van TeamNL.

Gastheer

De vijf Dordtse korfbalverenigingen, CKV Oranje Wit, Sporting Delta, DeetosSnel, SC Movado en KC Dordrecht, treden op als gastheer voor een Europees landenteam. Ze faciliteren de trainingslocatie en gaan de buitenlandse gasten wegwijs maken in de stad. DeetosSnel zal Catalonië ontvangen, Turkije wordt gekoppeld aan KC Dordrecht. SC Movado ontfermt zich over Polen, Duitsland zal bij CKV Oranje Wit in goede handen zijn en Sporting Delta tenslotte ‘adopteert’ Engeland. Wethouder Reynvaan: “Ik ben blij en trots dat Dordrecht weer gastheer is van een internationaal topsportevenement. Dordrecht leent zich uitstekend als speelstad van dit EK. Bijzonder dat lokale en regionale verenigingen de Europese teams een warm welkom geven. Dordrecht kijkt uit naar dit EK en wenst alle ploegen veel succes in de voorbereiding.”