Diana van Hal, Bird on my schoulder 43x43cmDORDRECHT – Van 1 oktober tot en met 6 november 2016 organiseert Pictura de tentoonstelling Learn from the past, live in the present. Deze expositie toont een overzicht van  grafiekkunst uit de zeventiende eeuw tot nu. Voor de periode van de zeventiende tot en met de twintigste eeuw is gebruik gemaakt van de collectie van Pictura en het Dordrechts Museum.

 

 

 

 

 

Er zijn werken te zien van kunstenaars als Arnold Houbraken (1660-1719), Jan Veth (1864-1925), Willem Witsen (1860-1923) en Jan Wittenberg (1886-1963). De hedendaagse grafiekkunst wordt vertegenwoordigd door een aantal Picturianen te weten Wim van Broekhoven, Saskia van Broekhoven, Nada van Dalen, Ron Gennisse, Rinus Groenendaal, Diana van Hal, Frits van der Horst, Tamara Jungnickel, Ad Koomans, Ondine de Kroon, Wim Kunnen, Inez Odijk, Astrid de Pauw, Kitty van der Veer, Ada van de Vijver en Menno van der Weerd. De kunstenaars tonen met hun werk een groot overzicht van de verschillende technieken en specialismen binnen de grafiekkunst.

De tentoonstelling is onderdeel van de landelijke manifestatie Maand van de Grafiek 2016. Het doel van de manifestatie is om de belangstelling voor de grafische kunst te vergroten bij een breed publiek. Tijdens de tentoonstelling zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd, zoals een lezing, een open dag en Pictionary, om de belangstelling voor grafische kunst te vergroten.

 

Pictura is aan de Voorstraat 190-192 in Dordrecht te bezoeken op woensdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur en vormt met haar rijke historie een inspirerende omgeving voor bezoekers en kunstenaars. Kunst is hier nu al 240 jaar van muur tot muur te bewonderen.