28-09-2016

20162709 Makro in nieuw jasje Dordrecht Tstolk 002DORDRECHT – Alle zeventien winkels van Makro gaan compleet in de metamorfose. Winkels zeven (Nieuwegein) en acht (Dordrecht) vieren vandaag de officiële heropening. Daarna volgen ook de overige negen winkels. Wat meteen opvalt bij binnenkomst is dat de Dordtse Makro op bedrijventerrein Dordtse Kil 3 veel overzichtelijker is geworden. Hij lijkt daardoor veel groter, maar dat is juist niet het geval, zegt vestigingsmanager Theo Veling. Bron : Dordt Centraal

 

 

 

“In het pand is nu het hoofdmagazijn van het landelijke bezorgplatform voor de horeca ondergebracht. Maar door het grotendeels verdwijnen van de hoge stellingen ervaren onze klanten wel dat de winkel groter is geworden.” Een andere opvallende verandering is het netwerkplein voor ondernemers dat middenin de winkel is gecreëerd. “Ondernemers kunnen er even een uurtje werken, koffie en een broodje nuttigen of andere ondernemers ontmoeten. Er kunnen ook workshops gegeven worden en er is een vergaderruimte die gehuurd kan worden”, vertelt Veling. “Er zal minimaal twee keer per week een activiteit zijn, georganiseerd door ondernemers of door onszelf.” Ook nieuw is de Food Court even verderop. In dit instore-restaurantje bereidt een professionele kok dagelijks betaalbare gerechten met producten uit de winkel.

Productspecialisten

De nieuwe Makro legt verder nog sterker de nadruk op vers. De kaas-, groente-, vis- vleesafdeling hebben allemaal een compleet nieuwe inrichting gekregen en worden bemand door mensen met veel vakkennis. “Ook bij de koffie en wijn hebben we productspecialisten in huis”, vertelt Veling, staand bij een klimaatkast met de exclusievere wijnen. In totaal levert Makro Dordrecht tachtig fulltimebanen op. Dat aantal is bijna verdubbeld met de komst van het centraal magazijn. De heropening wordt morgen verricht door Johan van Boudestein van Visrestaurant Marktzicht, die al sinds de opening acht jaar geleden een zeer trouwe klant is. Bezoekers worden getrakteerd op lekkernijen uit foodtrucks.