20152511-sociaal-team-krispijn-komt-naar-u-toe-Weizigtpark-Dordrecht-Tstolk-002DORDRECHT – Ruim een maand nu wordt de ‘hoofdroute’ in het Weizigtpark verlicht met groen licht. Dat moet bijdragen aan het veiligheidsgevoel. De pilot werd bedacht door de wijkagenten van Oud en Nieuw Krispijn. “Het witte licht accentueerde het pad, maar de omgeving viel weg. Het gaf als het ware een tunneleffect”, legt wijkagent Kevin Steenbruggen uit. Bron : Dordt Centraal

 

 

 

 

Hoewel er weinig incidenten in het park zijn, ervaren mensen er wel een gevoel van onbehagen. Dinsdagavond werd een belevingsonderzoek gehouden in het park. De reacties op het groene licht zijn overwegend positief. Wijkagenten, het sociaal wijkteam, gemeentemedewerkers ondervroegen mensen naar hun ervaringen met het nieuwe licht. “Het groene licht verzacht de omgeving. Je hebt meer zicht en het zorgt er voor dat mensen zich meer op hun gemak voelen.” In onder meer Engeland wordt al enige tijd gebruik gemaakt van het groene licht. Het waaide over naar Nederland waar sommige steden het groene licht ook al gebruiken. De Dordtse wijkagenten pikten het idee op en lobbyde bij de gemeente. Het pad van de Mauritsweg naar de achterzijde van het centraal station is nu in de avonduren in groen licht gehuld. En dat draagt bij aan het veiligheidsgevoel. Dinsdagavond werden ‘gebruikers’ naar hun beleving gevraagd. “Natuurlijk waren er ook mensen kritisch, maar de reacties waren overwegend positief.” In ruim een uur werden bijna zeventig mensen ondervraagd. Mensen die geen tijd voor een gesprek hadden, werd gevraagd de enquête op internet in te vullen.

De wijkagenten hopen uiteindelijk meer paden in het park, of desnoods het gehele park, in groen licht te kunnen zetten en dat de gemeente daar de middelen voor heeft. Een collega, werkzaam in Crabbehof, wist voor ‘zijn’ wijk ook een locatie. Steenbruggen: “We hebben goede hoop dat het gaat lukken.”