veteranenconcert met Glennis Grace en Gijs Wanders

Op dinsdag 21 juni is er in Schouwburg Kunstmin een gratis toegankelijk Veteranenconcert waarbij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht Bereden Wapens (FKKLBW) optreedt samen met soliste Glennis Grace.

 

 

 

 

Documentairemaker Gijs Wanders, voormalig NOS-nieuwslezer, begeleidt het concert met een indrukwekkende documentaire over veteranen van verschillende generaties.Dordrecht is met dit Veteranenconcert dit jaar vertegenwoordiger in de Randstad. Het concert start om 20.15 uur en is gratis.

 

Multimediashow
Het militaire orkest speelt onder andere muziek uit films als Saving Private Ryan, Soldaat van Oranje en Goodnight Sarajevo. Glennis begeleidt enkele van deze muziekstukken en zingt ook solo. Zij zingt naast eigen liedjes als ‘Stille tranen’ en ‘Als je slaapt’ ook nummers van Beyonce en Jennifer Lopez. Glennis Grace is onder andere bekend van het programma “De beste zangers van Nederland” en van het nummer ‘Afscheid’ van de voormalige popgroep Volumia, welk nummer ze ook zal zingen. Gijs Wanders heeft voor dit concert veteranen van verschillende generaties geportretteerd. De documentaire vormt samen met de muziek een bijzonder geheel.

 

Waardering
De organisator van de Veteranenconcerten, de Stichting Nederlandse Veteranendag, wil met de concerten de waardering voor de veteranen uitspreken. De organisatie van de Kunstkerk is verheugd om hier aan mee te kunnen werken en heeft voor dit concert de Dordtse Schouwburg gereserveerd. Er is ruimte voor 750 personen.

 

Kaarten
Gratis kaarten (maximaal 6 per persoon) zijn af te halen bij de kassa van Schouwburg Kunstmin, te bestellen via www.kunstmin.nl of per telefoon 078-6397979, maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie over het concert op www.kunstkerkdordrecht.nl.